Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Norrahammars IK Juniorlag (f. 01-02)

Härlig inställningsseger över Tranås FF

I kvällens hemmamatch mot Tranås gjorde vi åter igen en bra första halvlek. Tranås stod upp bra och båda lagen skapade flera halvchanser under de första 45 minutrarna. Skönt att se hur vi ligger helt ok i våra positioner och att försvarspelet fungerade ok. Samt att vi spelar oss fram till flera bra lägen. Första halvlek var en jämn historia där vilket som helst av lagen kunde tagit ledningen. Men mållöst i halvlek
I pausen pratar vi om att vi måste ligga tätare, gå dit snabbare i närkamperna och måste våga "tro på det vi gör".
Grabbarna tog till sig av snacket och tog tag i taktpinnen i början av andra halvlek. I 53:e minuten sicksackar sig William V sig igenom bortalaget med fint väggspel med Lukas L och Anton. Tillslut är William fri med bortakeepern och lyfter snyggt bollen i mål. Vi kämpar på ordentligt och spelet ser bra ut. Men det är fortfarande en jämn match om än att vi kanske har ett litet spelövertag till en början i den andra halvleken. Men i den 70:e minuten gör vi en liten miss där vi glömmer att ge infomation till varandra, vilket leder till att Tranås bryter och på den omställningen kvitterar de till 1-1. Redan i den 72:a minuten är det dags för nästa bortamål. Vår backlinje ställer offside, domaren tycker inte det är offside. Det hela resulterar i att Tranås tar ledningen. Det ger självklart bortalaget luft under vingarna och de spelar upp sig betydligt. Men grabbarna ger inte upp utan fortsätter att kriga på. Vi flyttar fram positionerna i slutet och går ner på en trebackslinje för att ådstakomma en kvittering. I den 89:e miuten befinner sig Max långt ute till höger när han lägger in bollen mot mål. Han får till en härlig träff som får bollen att segla in i målvaktens högra hörn. Det är kvitterat. Nu är jag otroligt nöjd med att vi lyckats kvittera och ser ut att i alla fall få med oss en poäng ifrån matchen. Men grabbarna visar att de inte är nöjda utan fortsätter att trumma på och i den 90:e minuten bryter Simon i ifrån höger. Han går rakt på mål och lyckas lirka in bollen i mål bakom bortakeepern. Strax efter detta blåser domaren av matchen och vi tar 3 härliga poäng.

Jag vill lyfta fram ett par saker ifrån kvällens match.
Spelet ser stundtals rikitigt bra ut. Känns som om grabbarna börjar hitta rätt i sina positioner, vilket leder till att vi känns tryggare i vårt spel, både offensivt och defensivt.
Vi krigar på under hela matchen och vi ger inte upp. Trots att Tranås kvitterar och tar ledningen inom loppet av två minuter är det ingen som hänger med huvudet. Utan det finns en känsla av att det här ska vi ta. Det är en underbar inställning. Ska jag lyfta fram några spelare så blir det Otto som gör ett härligt inhopp på mitten där han är till stor nytta med sitt fysiska spel och sin inställning. Isak löper något otroligt matchen igenom där han är ett ständigt orosmoment framåt och han hjälper till bra i defensiven. Sista spelaren jag vill lyfta fram är Max som gör en kanon match ikväll. Han gör flera viktiga brytningar, räddar på mållinjen, gör mål mm. Men som sagt hela laget gjorde det grymt bra som visade att matchen inte är över förrän domaren blåser efter 90 minter.